Zápisy 2015/2016

Vážení rodiče,
rádi bychom Vás informovali o aktuální situaci ohledně dětí, které můžeme pro školní rok 2015/16 přijmout do našich dětských klubů a mateřské školy. V květnu jsme již vyrozuměli rodiče dětí přihlášených na Opičky a Tygříky a dále jsme přijali 13 nových dětí do Mateřské školy Brandýský Matýsek v Riegrově ulici (více dětí vzhledem k 16 dětem pokračujícím z předchozích let a 6 přecházejícím ze Slůňat není možné přijmout). Dne 16.6. jsme zaslali také rozhodnutí o přijetí a nepřijetí dětí do dalších našich tříd Želviček a Slůňat s ohledem na aktuální situaci a dále jsme 26.6. informovali všechny rodiče o situaci, která je prozatím poslední. Předpokládáme, že během letních prázdnin se nic zásadního nebude dít. Celkem bylo u nás na zápisech 140 dětí do všech typů tříd od jednodenních po celodenní.

Po rozhovoru s panem místostarostou je už jasné, že pokud bude třída Slůňat pro příští školní rok otevřena, stane se tak nejdříve po uzavření zápisu do MŠ U vodojemu (avizovaný termín kolaudace 14. 7. 2015, termín zápisu druhá polovina srpna – sledujte stránky MŠ Pražská a brandysko.cz).

 

Děti, které budou do této MŠ přijaty a jsou zároveň přijaty v našich klubech, významně ovlivní posun (dodatečné přijetí) dětí dosud nepřijatých.

Je nám velmi líto, že se situaci nepodařilo vyřešit ve Váš prospěch před prázdninami.

V současné době není vývoj třídy Slůňat v moci Brandýského Matýska, ale jen a pouze na vedení města.

Děkujeme za Vaši trpělivost a za důvěru, kterou v nás vkládáte.

 

Další fakta týkající se Slůňat: 
– Brandýský Matýsek má s Městem Brandýs nad Labem – Stará Boleslav podepsanou na roky 2015 a 2016 (do konce roku) Dohodu o spolupráci, která poskytuje nebytové prostory v Městském komunitním centru s cílem zlepšení kvality života rodin s dětmi – jedná se o prostory, kde jsou již 2 roky Slůňata (provoz Slůňat za podpory Města realizujeme již celkem 4 roky) .

– Brandýský Matýsek má v rozpočtu Města pro rok 2015 schválený příspěvek z Odboru kultury a cestovního ruchu ve výši 614 tis. Kč, z toho 390 tis. Kč bylo poskytnuto na provoz v období 01-08/2015 a dalších 224 tis. Kč je připraveno na období 09-12/2015; původní výše příspěvku je určena na podporu 50 dětí (kterou využijeme do srpna 2015); od září je přitom požadována do konce roku částka nižší, než je schválená, protože usilujeme o podporu pouze na 1 třídu, tedy do max. kapacity 24 dětí (24.000/měsíc), již schválených 224 tis. Kč by nám tedy pravděpodobně vystačilo na většinu školního roku.

– Brandýský Matýsek má v tuto chvíli platnou smlouvu o převodu finančních prostředků na období 1.1.-31.8.2015 schválenou Radou Města, na období od 1.9.2015 smlouva není uzavřena / není schválená a jak již bylo výše uvedeno, nové informace budou až po zápisech do MŠ U vodojemu (konec srpna).

Máme zájem dlouhodobě podporovat rodiny s dětmi ve Městě, usnadňovat rodičům návrat do pracovního procesu, proto již 5 let za příznivých cenových podmínek a na hranici udržitelnosti (náklady vs. příjmy) provozujeme jak dopolední, tak celodenní kluby a školky. Bohužel i přes veškerou dosavadní snahu ohledně situace na školní rok 2015/16, o které Vás průběžně informujeme, nejsme k dnešnímu dni schopni podat finální rozhodnutí o osudu dalších dětí. Budeme Vás dále informovat o vývoji a jsme připraveni třídu od září otevřít v případě schválení Radou Města. Zároveň jsme zde pro Vás pro jakékoliv další dotazy.

Děkujeme za pochopení.

S úctou,
Jana Pilařová a Iva Filípková
Brandýský Matýsek

Více o naší mateřské škole a dětském klubu najdete v sekci Mateřská škola, kluby.

Váháte, co z naší nabídky by bylo pro vaše dítě nejvhodnější?
Zavolejte nám, rádi vám poradíme na tel.: 734 326 686 (Jana Pilařová) .
Momentálně je další řízení o přijetí do klubů a školek pozastaveno, prosíme neposílejte nové přihlášky.